Olimpiska ABC

LOK Ētikas kodekss

2014.gada 21.martā apstiprinātā Latvijas Olimpiskās komitejas Ētikas kodeksa pamatā ir Olimpiskās Hartas un Eiropas Padomes Ministru komitejas apstiprinātie sporta ētikas un godīgas spēles pamatprincipi. 

Ētikas kodeksa mērķis ir veicināt un nodrošināt godīgas spēles principu nostiprināšanos un ievērošanu visās sabiedrības sporta aktivitātēs, valsts sporta dzīves politikā un vadīšanā, piemērojot tos visos līmeņos, kā jaunatnes tā pieaugušo līmenī, kā plašas pieejas un tautas sportā, tā arī sacensību un augstu sasniegumu sportā.

Ētikas kodeksa pieņemšana sekmēs diskusijas sabiedrībā par sporta ētikas un godīgas spēles tēmu. Diskusijas par sporta ētiku un tās svarīgumu nepieciešamas, gan no pēdējiem dopinga gadījumiem sportā, gan arī no spēļu rezultātu sarunāšanas un negodīgas izturēšanās pret sportistiem.

Pieņemot šo LOK Ētikas kodeksu, Latvijas Olimpiskā komiteja aicina visus ar sportu saistītos vadītājus, speciālistus, sporta trenerus un darbiniekus, skolotājus, brīvprātīgos, sportistus un visas sportā iesaistītās personas tam pievienoties un savā darbībā nodrošināt, lai godīgas spēles princips vienmēr un visur kļūst par galveno sportā.

Latvijas Olimpiskās komitejas Ētikas kodekss :http://olimpiade.lv/upload/content/lok-etikas-kodekss-apstiprinats-21032014.pdf

2014. gada no 8.-10. oktobrim Rīgā notika XX Eiropas Fair Play jeb Par godīgu spēli kongress, kas pulcēja dalībniekus no 28 Eiropas valstīm un deva pamudinājumu Latvijas Olimpiešu klubam aktīvāk pievērsties Fair Play principu popularizēšanai.
ATPAKAĻ Dalīties