Olimpiska ABC

Sports nostiprina veselību

Nodrošinot garīgo veselību, svarīgi rūpēties par sava ķermeņa fizisko veselību, un otrādi. Sports palīdz pārvarēt stresu un satraukumu, kā arī sagādā pozitīvas emocijas. Ikdienā, sēžot solā un pēc tam vēl mājās pie datora, tiek nodarbinātas tikai smadzenes, bet ķermenis visu laiku atrodas neērtā, piespiedu pozā, un ar laiku rodas galvassāpes, redzes problēmas, savilkti muskuļi utt.
Sportojot var ne tikai nostiprināt veselību, bet iegūt arī labu pašsajūtu un izskatu, veidojot slaidu, vingru augumu. Nav svarīgi – vai tā ir dejošana vai basketbols, galvenais būt fiziski aktīvam.

Sportā katrs var parādīt, ko spēj

Sports ir brīnišķīgs veids, kā parādīt savu unikalitāti. Treneris palīdzēs apgūt dažādas kustību prasmes un iemaņas. Jo vairāk kustību cilvēks prot izpildīt, jo vieglāk viņam apgūt jaunas. Pamēģinot, uzzināsi – cik un ko tu spēj!
Treniņi, īpaši trenējoties vienatnē, attīsta un pilnveido individuālās rakstura īpašības, iemāca koncentrēties uz saviem iekšējiem spēkiem, lai izprastu sevi un savas iespējas. Sports iemāca izbaudīt kustību ritmu, to spēku un kontroli pār savu ķermeni.
Sports disciplinē. Ir jāiemācās saplānot un sadalīt savu laiku. Zinot, ka treniņš būs katru dienu, mērķtiecīgi un ātri jātiek galā ar mācībām skolā, lai varētu treniņā par tām neuztraukties, bet sportot ar pilnu atdevi.
 
ATPAKAĻ Dalīties